A boldogság választás kérdése

Pszichológiai tanácsadás

felnőtteknek, gyermekeknek 


Pszichológusként célom, hogy szakszerű segítséget nyújtsak mindazok számára, akik szeretnének megtalálni vagy újból visszanyerni életükben a lelki egyensúlyi állapotot,  boldogságot. Életünk során mindannyian szembesülünk nehézségekkel/ kihívásokkal (!) - azonban nem mindegy, hogy hogyan reagálunk ezekre. Egy külső szemmel banálisnak tűnő probléma és egy komolyabb nehézség is okozhat ugyanolyan testi/lelki tüneteket, elakadást. Azonban mindenkinek a saját döntése és felelőssége, hogy a fejlődést, előrelépést választja-e? és a problémát kihívásként tekintve annak megoldásán törekszik, vagy beleragad a nehéz helyzetbe, fájdalomba, rossz érzésekbe... Mert választásunk mindig van.

Az biztos, hogy a valódi boldogság belülről, önmagunkból fakad!

Sokszor nem egyszerű a felmerülő problémákkal egyedül szembenézni, engedje meg, hogy segítséget nyújthassak ebben. Egy külső szakember objektívitása jobban segíti a problémára való rálátást, feldolgozást. Fontosnak tartom, hogy a közös munkánk szeretetteljes, odafigyelő és biztonságot nyújtó légkörben történjen. Pszichológusként a munkámat a Pszichológusok Szakmai Etikai Kódex betartásával végzem. (https://mpt.hu/wp-content/uploads/2014/10/Pszichol%C3%B3gusok-Szakmai-Etikai-K%C3%B3dexe.pdf)


Megérdemli, hogy boldog, sugárzó, felszabadult életet éljen!  


Mivel fordulhat hozzám?

Önismeret, önbizalom, önbecsülés fejlesztése

Életvezetési tanácsadás

Párkapcsolati-, családi-, munkahelyi nehézségek

Élethelyzet drasztikus változása esetén (gyász, szakítás, válás, veszteség, gyermek/kistestvér születése, költözés stb.)

  Gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések  

Beilleszkedési problémák

Pszichoszomatikus megbetegedések, lelki eredetű tünetek

Siker, hírnév/ismertség kezelése

Félelem, szorongás, stresszkezelés

Pályaválasztással/módosítással kapcsolatos kérdések

                                                Iskolai helyzetek: gyerekek, pedagógusok, szülők megsegítése

Kiégés, motivációs nehézségek, teljesítménnyel kapcsolatos problémák

     Tanulási nehézségek, tanulási készség fejlesztése


     Szeretettel várom felnőtt és gyermek klienseimet!Hogyan zajlik a folyamat? 

A pszichológiai tanácsadáson először a probléma feltérképezése, átbeszélése történik, majd kitűzésre kerül egy elérendő cél. Ezután különböző pszichológiai módszerek igénybevételével dolgozunk az eseten, személyre szabottan, a kliens személyiségéhez igazodva. A konzultációt a tanácsadás keretein belül végzem, melynek időtartama: 50 perc.

A gyermekekkel való foglalkozás esetén a gyerekkel való foglalkozást minden esetben szülő konzultáció előzi meg (ekkor történik meg a probléma átbeszélése és az anamnézisfelvétel), majd ezt követően kb. 5-6 alkalommal kétszemélyes helyzetben találkozok a gyerekkel, mely után visszajelzést adok a szülőknek, és megbeszéljük a további közös munka kereteit, menetét (amely lehet, hogy csak szülőkkel való konzultáció lesz; lehet, hogy a gyerekkel kell még közösen dolgoznom, illetve, ha szükséges, akkor a megfelelő szakemberhez irányítom, amennyiben a problémája rendezése specialistát vagy terápiát igényel - mindez teljesen egyéni helyzettől/esettől függ).
                                   
                          https://pszichologuskereso.hu