Nem jön a várva várt szerelem?

2020.07.29

Nem jön a várva várt szerelem? Mi történik, mit tegyek, ha nem viszonozzák az érzéseimet? Netán válás/szakítás után vagyok? Sokszor kérdezték már ezeket tőlem. 

Természetesen minden ember egyedi, sok minden lehet a probléma hátterében, mégis amit általánosságban tudnék javasolni, az az, hogy forduljunk ilyenkor befelé, önmagunk felé. Egy dolgon tudunk mindig változtatni, ez pedig önmagunk, a gondolataink, hozzáállásunk. Lehet, hogy nem viszonozzák a szerelmünket, vagy éppen a kapcsolatunk - és ezáltal reményeink - mentek tönkre, szakítás vagy válás után vagyunk,  bármi legyen is az ok, a legfontosabb azt gondolom, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal, építsük újra önmagunkat, idézzük fel, találjuk meg, adjuk meg magunknak azt a szeretetet, amire valóban vágyunk, ami valójában bennünk van, csak a felszínre kell csalogatni. Ezt éljük meg partnerrel való szerelem során - kifelé projektálva, rávetítve a másik személyre. Ha ilyen esetekben önmagunkra fókuszálunk, és megtanuljuk (újra) szeretni magunkat, visszatérünk az egy-ségbe a két-ségek helyett, és képesek vagyunk újra a szeretet/szerelem állapotába kerülni. És a hiány állapotából visszatérünk a teljességbe. Szokták mondani, hogy azt vonzod ami vagy. Légy te magad a szerelem! Szeress bele az életedbe! Szeress bele önmagadba. Ha ezeket a csodálatos érzéseket képes vagy egyedül is előhozni magadban és fenntartani, hidd el, hamarosan rád talál a szerelem a külvilágban is ;) És képes leszel ezt elvárások nélkül megélni majd a pároddal, mert nem azért kell már Ő neked, hogy kiegészítsen Téged, hogy pótolja ezeket a (hiányzó) érzéseket a számodra, hiszen ezek már mind benned vannak, teljes egész vagy, nem kell senki külső személy ahhoz, hogy úgy érezd: szeretve vagy. Ha a szeretet állapotában vagy, ebből a szeretetből adsz, viszontszeretsz, de amíg nem jön az új Társ, az sem baj, hiszen addig is jól, teljesnek, egésznek érzed magad és boldogan élheted az életedet, ahelyett, hogy a búslakodás, várakozás miatt elmenne az élet melletted. Éld azt, amire vágysz, teremtsd meg önmagadban ezeket az érzéseket. Természetesen válás, veszteség, szakítás esetén van, hogy erre több időt kell adni, hiszen meg kell gyászolni és elengedni a folyamatot, de tapasztatom szerint érdemes minél előbb ebbe az irányba fordulni. No és minden korábbi kapcsolatunkból is érdemes levonni a tanulságokat. Használd ki ezt az időszakot arra, hogy te magad válj ideális társsá, önmagad legjobb verziójává, hogy mire belép a párod egy még magasabb szinten tudd megélni vele a szerelmet, mint korábban.

És hogy hogyan szeressük ilyenkor magunkat? Természetesen nem úgy, hogy teletömjük fagylalttal és édességgel, az biztos ;) Mondok néhány tippet, mit lehetne ilyenkor tenni. Pl. pozitív megerősítéseket mondasz magadnak átérzéssel, hogy el is hidd, vagy vizualizálhatod a vágyott állapotot: képzeld el, és érezd át, milyen lenne, ha melletted lenne a vágyott társ és mindez már megtörtént volna? Hogyan éreznéd magadat? Boldognak, ugye? ha ez megvan, engedd el, ne ezzel foglalkozz (ilyen vizualizációkat érdemes pl. lefekvés előtt csinálni), hanem éld az életedet, örömben, szeretetben, vidd magaddal tovább ezeket a jó érzéseket. Tégy meg dolgokat, amelyek örömöt okoznak neked, és korábban talán nem volt időd ilyesmire. Találkozz a barátaiddal. Menj el különféle programokra. Szánj időt a hobbidra. Próbálj ki új dolgokat. Lépj ki a komfortzónádból. Nyitottá válsz és örömtelivé. Önmagadban leszel boldog. Mosolyogj - ahogy szól a mondás - hisz sosem lehet tudni, hogy ki szeret bele a mosolyodba ;) De az biztos, hogy ez vonzó mindenki számára. Töltődj fel. Szeresd az életedet, szeresd önmagadat - és hamarosan a vágyott szerelem is belép az életedbe.

Amennyiben komolyabb nehézség, elakadás merül fel, természetesen szakember segítségét is érdemes igénybe venni, rengeteg technika és módszer létezik. Azt gondolom, nincsen megoldhatatlan probléma, csak abban az esetben, ha valaki nem akar változni, változtatni.

Sok sikert és boldogságot kívánok Mindenkinek.😊❤️ És csodálatos szerelmetes érzéseket és megéléseket.


írta: Muskovits Krisztina